Star Media

مرحبا بك عزيزي الزائر. بعض الأقسام و الروابط لا تضهر للزوار المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و . إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه و تصبح أحد أعضاء عائلتنا المتواضعة
<script type="text/javascript"><!--
document.write('<s'+'cript type="text/javascript" src="http://www.adallnetwork.com/sh.php?z=28&pl=1581&j=1&code='+new Date().getTime()+'"></s'+'cript>');
// --></script>
<noscript>
<iframe src="http://www.adallnetwork.com/sh.php?z=28&pl=1581" width="728" height="90" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
</noscript>
<script type="text/javascript"><!--
zone = "38";
pl = "4150";
url = "http://www.adallnetwork.com";
//--></script>
<script type="text/javascript" src="http://www.adallnetwork.com/s.js"></script>

أقوى موقع يوفر البرامج النادرة


    refresh خطأ يقع فيه الكثير

    شاطر
    avatar
    MARIEM
    عضو بفريق عمل الموقع
    عضو بفريق عمل الموقع

    انثى
    عدد الرسائل : 48
    العمر : 28
    الجنسية : سعودية
    السٌّمعَة : 1
    نقاط : 3620
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف MARIEM في الثلاثاء 8 يوليو - 4:27


    بسم الله الرحمن الرحيم


    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    الموضوع يختص بأمر Refresh الذي كلنا يتعامل معه في اليوم الواحد اكثر من مليون مره ولا احد يعلم ماذا يفعل هذا الامر او يعرف ولكن يعرف بطرقة خاطئه.

    لو سألت احد يقوم بعمل Refresh للديسك توب او لاي مكان بالجهاز او لماذا تدوس على زر F5 هاتكون الاجابه غربيه جداااااااااااااااا. يقولك اصله بيفرفش الجهاز!!!! او بينعنش الجهاز؟؟؟!!!! او يقولك دا بيفوق الجهاز؟؟ وكمان بيخليه يحمل بسرعة. صح؟ ولا انا غلطان؟

    طبعا اجابات غريبة جدا لا تستند الى اى سند علمي او هندسي او حتي منطقي.
    اذن ماذا يفعل هذا الامر من الناحية العلميه والهندسية والفعليه, وحتى نعرف الاجابه ونفهم جيدا يجب ان نعود الى الوراء قليلا...... نرجع حوالى 12سنه ... نرجع لايام وندوز 95 لو حد فاكره او اشتغل عليه اصلا.

    ايام وندوز 95 مكانش فيه امر Refresh اللي احنا عارفينه اصلا. ودا كان بيعمل مشاكل معانا, ومن الامثله على المشاكل دي انك لو مثلا قمت بنسخ ملف من او الى الديسك توب على سبيل المثال ممكن بعد عملية النسخ ماتشوفش الملف يعني النسخ تم ومع ذلك الملف او الفولدر مش ادامك. فيه ايه فين الملف, وكانت الطريقه الوحيده للتغلب على المشكله دي عشان الملف يظهر انك تقفل الصفحه الليي انت فيها وتفتحها تاني, لييييييييييه؟؟ لان اي صفحه بتتفتح بيتعمل لها عمليه Load يعني تحميل واثناء عمليه الــ Load او التحميل بيظهر من تاني كل مكونات الصفحة بما فيها الملف او الفولدر اللي تم نسخه وماظهرش وبالتالي بيظهر امامنا.

    وهو ده كان الحل الوحيد للمشكله ايام وندوز95 . وكان في نوع تاني من المشاكل انك مثلا تحط اسطوانه في الدرايف ومايظهرش اسمها او تخرجها وتلاقي اسمها لسه موجود. طب نعمل ايه؟ كنا بنضطر برضه لقفل الصفحه وفتحها من تاني عشان تعمل عملية الــ LOAD لمحتوياتها فبالتالي لو في اي تغيير في المحتويات هايظهر.

    وبعدين ظهر وندوز98 ومعاه نفس المشكله. لكن مايكروسوفت حلت المشكله مع الاصدار الثاني من وندوز98 Windows 98 Second Edition انها زودت امر Refresh في القوائم عشان المستخدم اللي بيعاني من ان في ملفات او عمليات بتتم ومابيظهرش تأثيرها نعمل لها Refresh عشان تظهر وبمعني اوضح ان امر Refresh بيعمل عملية Reload اعادة تحميل يعني لمحتويات الصفحة.

    وهو ده مربط الفرس, اظن اننا دلوقت قربنا نفهم وظيفة امر Refresh الليي كلنا بيألف في تعرفها.

    المشكله الاكبر ان امر Refresh امر مش خفيف لان عملية اعادة تحميل محتويات الصفحة مش عملية سهلة ومع ذلك تلاحظ ان معظم الناس والجهاز مهنج او بطئ عشان بيعمل حاجه او بيفتح برنامج او بيقتح لعبه عمال يدوس Refresh ,Refresh, طب ليه هو الجهاز ناقص تقل. وبعدين الامر ده موجه للمنطقه اللي انت بتعمل ليها Refresh يعني مش هايعمل حاجه مع البرنامج اللي مهنج الجهاز يعني مثلا واحد بيفتح الوورد والبرنامج بيفتح بالعافية تلاقيه عمال يدوس Refresh على الديسك توب , طب مال الديسك توب ومال الـ Refresh ومال برنامج الوورد يا عم الحج.
    وبعدين هو الجهاز ناقص تقل عشان تتقله اكتر بأمر اعادة تحميل محتويات الصفحة.

    مشكله كبيرة جدا وقعنا فيها بسبب معدومي الخبرة من مدعي المعرفة بأمور الكمبيوتر والناس مظلومه مش فاهمه وكله مشي وراهم.

    الرجاء من كل من قرأ هذا الموضوع ان ينشر المعلومه حتي تعم الفائده

    وارجو ان اري ردود للنقاش


    والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته



    لن اسامح من يقرأ هذا الموضوع ولا يكتب رد


    __________________




    _________________
    أختكم في الله مريم

    avatar
    DJONI
    المدير العام على مجموعة مواقع STARMEDIA
    المدير العام على مجموعة مواقع STARMEDIA

    ذكر
    عدد الرسائل : 358
    العمر : 34
    الجنسية : Tunisien
    السٌّمعَة : 1
    نقاط : 16190
    تاريخ التسجيل : 22/06/2008

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف DJONI في الإثنين 4 أغسطس - 4:07

    شكرا على الموصوع
    avatar
    chihab
    عضو جديد
    عضو جديد

    ذكر
    عدد الرسائل : 2
    العمر : 34
    الجنسية : tunisien
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 3585
    تاريخ التسجيل : 03/08/2008

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف chihab في الثلاثاء 5 أغسطس - 4:02

    مشكورة على الموضوع الرائع و المعلومة المفيدة
    avatar
    MARIEM
    عضو بفريق عمل الموقع
    عضو بفريق عمل الموقع

    انثى
    عدد الرسائل : 48
    العمر : 28
    الجنسية : سعودية
    السٌّمعَة : 1
    نقاط : 3620
    تاريخ التسجيل : 04/07/2008

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف MARIEM في الثلاثاء 5 أغسطس - 16:43


    المهم أن تكون قد عمة الإستفادة إن شاء الله


    _________________
    أختكم في الله مريم

    avatar
    AL CHA3ER
    عضو مميز
    عضو مميز

    ذكر
    عدد الرسائل : 25
    العمر : 88
    الجنسية : 9ATARI
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 3569
    تاريخ التسجيل : 19/08/2008

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف AL CHA3ER في الثلاثاء 19 أغسطس - 2:51

    lol! مشكورة على الموضوع الرائع و المعلومة المفيدة
    avatar
    renard88
    عضو جديد
    عضو جديد

    ذكر
    عدد الرسائل : 1
    العمر : 39
    الجنسية : tunisien
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 3610
    تاريخ التسجيل : 08/07/2008

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف renard88 في الإثنين 1 سبتمبر - 16:27

    thanks very much for the information
    its very useful

    elianosse
    عضو جديد
    عضو جديد

    ذكر
    عدد الرسائل : 2
    العمر : 37
    الجنسية : maroc
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 3282
    تاريخ التسجيل : 03/06/2009

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف elianosse في الأربعاء 3 يونيو - 21:52

    merci bien mais je veux m aider a savoir les base du visuel basic
    avatar
    DJONI
    المدير العام على مجموعة مواقع STARMEDIA
    المدير العام على مجموعة مواقع STARMEDIA

    ذكر
    عدد الرسائل : 358
    العمر : 34
    الجنسية : Tunisien
    السٌّمعَة : 1
    نقاط : 16190
    تاريخ التسجيل : 22/06/2008

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف DJONI في الأربعاء 3 يونيو - 23:59

    met ton demande dons un propre sujet et dons la opportune place pour que le groupe de recherche peuvent te donne de l'aide

    elianosse
    عضو جديد
    عضو جديد

    ذكر
    عدد الرسائل : 2
    العمر : 37
    الجنسية : maroc
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 3282
    تاريخ التسجيل : 03/06/2009

    رد: refresh خطأ يقع فيه الكثير

    مُساهمة من طرف elianosse في الخميس 4 يونيو - 0:56

    je ne sais pas pouvez m aider car je suis nouveaux ,j ai une base a action script mais me plais savoir vb est tres profissionel,je vous remercie pour tous

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين 28 مايو - 2:24